Een woonkamer inrichten in 5 eenvoudige stappen

Voor veel huishoudens is de woonkamer een van de meest bezochte ruimtes in huis. Het is waar je heen gaat om uit te schakelen na een lange dag. Waar de familie samenkomt om over hun dag te praten en alledaagse problemen te bespreken. Hier sluit je de wereld af en word je weer verliefd op het huis dat je hebt gemaakt. Daarom besteden zovelen van ons tijd aan het onderzoeken van de beste manieren om onze woonkamer in te richten om er zeker van te zijn dat deze zowel functioneel als stijlvol is. Sommigen hebben een scherp oog voor interieurontwerp en kunnen zich meteen voorstellen hoe de ruimte eruit zou moeten zien. Anderen kunnen uren op Pinterest doorbrengen, pagina na pagina doorbladeren en toch niets wijzer worden.

Het goede nieuws is dat woonkamerinrichting op dit moment groot nieuws is. En als zodanig is er een schat aan informatie en expertise om uit te kiezen. Neem bijvoorbeeld het Lifestyle Blinds team. Ja, onze specialiteit is jaloezieën, maar we hebben ook een grote passie voor interieurontwerp. Het juiste raamgordijn ziet er immers maar zo goed uit als de ruimte eromheen. Dus in deze blogpost gaan we kijken hoe je in 5 eenvoudige stappen een woonkamer inricht.

 1. Verander je jaloezie

Er was maar één plek waar we met deze blogpost konden beginnen en dat is met de suggestie om naar je raambekleding te kijken. In elke kamer is natuurlijk licht een bonus en iets dat je wilt optimaliseren. Maar u hebt ook de middelen nodig om deze effectief te beheren en het hele jaar door licht en overmatige warmtetoename/-verlies te voorkomen. Je kunt kiezen voor jaloezieën of gordijnen (we raden je één keer aan welke onze favoriet is), maar hoe dan ook, je hebt iets nodig dat past bij de ruimte eromheen.

Als je je woonkamer wilt inrichten, is het vinden van het juiste raamgordijn een must. Er is ook zoveel om over na te denken. Ga je voor een klassiek rolgordijn en match je de stof met je andere stoffering? Kies je voor echt houten jaloezieën die zich specifieker aanpassen, je meer controle geven over het licht en helpen om de warmte vast te houden in de winter? Heeft u langere ramen en heeft u iets passenders nodig, zoals een verticale jaloezie? Of is het belangrijk dat de door jou gekozen raambekleding afwasbaar is, zoals een jaloezie?

En welke functies moet uw jaloezieën bieden? Vraag jezelf af of verblinding een probleem is? Of misschien heeft u iets thermischs nodig om uw afhankelijkheid van centrale verwarming in de winter te verminderen? Misschien is het een waterdicht oppervlak dat bestand is tegen de hoge luchtvochtigheid in uw ruimte? De juiste jaloezie lost uw specifieke problemen op en complimenteert de ruimte om u heen.

Zodra je de stijl hebt gekozen, is het tijd om over te gaan op kleur. Maar daarover later meer als we ons verdiepen in paletten.

 1. Bepaal het doel van de kamer

Vervolgens wil je beter begrijpen waar je woonkamer voor dient. Dit is meestal afhankelijk van uw gezinssamenstelling en huishouden. Als je kleine kinderen hebt, kan je woonkamer ook dienst doen als speelkamer. Als je oudere kinderen hebt, kan het de ruimte zijn waar je een keer per week samenkomt voor een familiefilmavond. Misschien ben je alleen jij en je geliefde en ben je dol op niets meer dan avondgesprekken met de krant. Of misschien woon je alleen en wil je de ruimte omtoveren tot de perfecte speelkamer.

Bepaal het hoofddoel van uw kamer en ontwerp de ruimte daarvoor. Kamers voor een diep gesprek hebben stoelen nodig die tegenover elkaar staan ​​en oogcontact uitnodigen. Bioscoopspecifieke kamers hebben zachte banken nodig met hoeken waar je lekker kunt liggen en oppervlakken om snacks of drankjes veilig te houden. Kindervriendelijke kamers moeten harde hoeken vermijden, voldoende opbergruimte hebben en gemakkelijk schoon te vegen oppervlakken hebben.

 1. Kies je kleurenpalet

Vervolgens is het tijd om uw kleurenpalet te kiezen. Dit is weer een van die dingen die sommige mensen ongelooflijk gemakkelijk vinden en anderen ongelooflijk moeilijk. Als je oog hebt voor het combineren van kleuren, ga ervoor. De meeste interieurontwerpers zullen u vertellen om 3 hoofdkleuren te kiezen en dit vervolgens uit te breiden door variaties van elk in uw ontwerp te kiezen. Op deze manier creëer je een uniforme ruimte die er professioneel uitziet en aanvoelt.

De beste plaats om hier naar ideeën te zoeken is Pinterest – er zijn eerlijk gezegd duizenden paletten om uit te kiezen, dus het is gemakkelijk om vrij specifiek te zijn. Overweeg voor tijdloze schoonheid samenwerkingen zoals turkoois, kobaltblauw en hemelsblauw of warm wit, middenbruin en bladgroen. Minimalistische stijlen vallen misschien voor zwart, gebroken wit en blush roze, terwijl gedurfde huishoudens kunnen vallen voor een regenboogpalet.

Wat je ook kiest, gebruik dit palet om alle accessoires en items die je koopt voor je gloednieuwe woonkamer te dicteren.

 1. Kies voor een specifieke stijl

Deze stap is optioneel, maar een gemakkelijke manier om een ​​samengetrokken huis te maken, is door een specifieke interieurstijl te kiezen. Op deze manier heb je richting als het gaat om het kopen van accessoires en zelfs het kiezen van je kleuren. Er zijn honderden verschillende stijlen – sommige zijn erg geliefd geworden en andere zijn erg niche.

Enkele van onze favorieten zijn:

 • Minimalistisch
 • Minimalistisch
 • traditioneel
 • Rustiek
 • Frans land
 • Shabby Chic
 • Kust

Als je een stijl in gedachten hebt, zelfs als je deze spaarzaam gebruikt, wordt het gemakkelijker om accessoires te kiezen in de laatste fase.

 1. Winkel voor de laatste hand

De finishing touch is naar onze mening het spannendste onderdeel van het inrichten van een woonkamer. Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat uw huis aanvoelt als het uwe. Of het nu gaat om het versieren van je planken met ankers, het ophangen van felroze neonreclames boven de bank of het stylen van planken met foto’s van je familie, de accessoires trekken de hele kamer samen.

Het stylen van een woonkamer moet leuk zijn – een speelse uitdrukking van jou en je gezin. Blijf dus niet hangen in kleine details. Zoek gewoon een stijl die bij je past.

Het team van Lifestyle Blinds staat voor u klaar om u te helpen bij het vinden van het perfecte raamgordijn voor uw woonkamer. Vind thermische rolgordijnen om een ​​warme, gezellige ruimte te creëren of houten jaloezieën die ook een vleugje luxe uitstralen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze zonwering Den Haag  of om met een lid van het team te spreken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *