June 3, 2023

Sommige mensen nemen kleine stappen om thuis energie te gebruiken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, terwijl anderen vooral werken aan het verlagen van hun elektriciteitsrekening. Energiezuinige woningen kunnen jaarlijks honderden euro’s besparen. Hoe dan ook, het is goed voor het milieu en voor jou. Het bezitten van een energiezuinig huis kan u 20-30% besparen op de energiekosten van uw huis door eenvoudige energie-efficiëntieverbeteringen. Het enige dat nodig is, is geduld, doorzettingsvermogen en de bereidheid om oude gewoontes die energie verbruiken te veranderen.

Energiezuinige woningen zijn goedkoper in gebruik, handiger, waardevoller en milieuvriendelijker. Om een Energielabel woning te vinden, is het noodzakelijk om na te gaan of isolatie, ventilatie, groenvoorziening, verlichting, efficiëntie van toestellen, luchtlekkage etc. versterkt moeten worden. Dagelijkse taken zoals autorijden, een computer gebruiken, een huis verwarmen of koelen, koken en tv kijken hebben een enorme impact op de planeet en dragen bij aan de opwarming van de aarde en de klimaatverandering. Er zijn echter verschillende manieren om uw huis comfortabel te houden en tegelijkertijd het energieverbruik te verminderen. Minder energieverbruik is goed voor je portemonnee omdat het je maandelijkse factuur kan verlagen.

Met een kleine inspanning en investering in uw huis kunt u energiebesparingen realiseren en uw energierekening verlagen met een kleinere ecologische voetafdruk. Het gebruik van compacte fluorescentielampen in plaats van gloeilampen kan u tot 1 per vervangen lamp besparen, en hun duurzaamheid valt niet te ontkennen. Ze gaan 10.000 uur mee in vergelijking met gloeilampen die maar zo’n 1.000 uur meegaan.

Een andere eenvoudige manier om energie te besparen, is door verstandig met water om te gaan. De meest zuinige energiezuinige woningen hebben lekvrije kranen en leidingen. Dit komt omdat de meeste plaatsen elektriciteit gebruiken om huizen van water te voorzien. Energiezuinige huizen met toiletten met een lage spoeling kunnen tot 20.000 liter water per jaar besparen.

Zoek altijd naar het label bij het vervangen van ramen. De U-factor meet het isolerend vermogen van een raam. Hoe lager de U-factor, hoe efficiënter het raam. Het label dient als leidraad voor de energieprestaties voor de consument. Als u in een stormachtig gebied woont, kunt u het beste investeren in een duurzaam stormvenster.

Elke keer dat u de thermostaat van de boiler verlaagt, verlaagt u het energieverbruik. Normaal gesproken is de thermostaat ingesteld op 140 graden Fahrenheit wanneer deze is ingesteld op 120 graden Fahrenheit. Elke vermindering van 10 graden bespaart jaarlijks 600 pond CO2 in elektrische boilers. Een energiezuinige woning die de boilertemperatuur met 20 graden verlaagt, kan tot 10-15% besparen op de totale maandelijkse energiekosten en meer dan 45 ton CO2-uitstoot per jaar voorkomen. Wikkel je boiler in een isolerende jas en je haalt hem voor 10 tot 20 bij elke bouwmarkt. Jaarlijkse CO2 van elektrische boilers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *