Gezinszwembadveiligheid voor een ongevalvrije zomer

Als het weer warmer wordt, openen we ons familiezwembad. Elk jaar verdrinken meer dan 300 kinderen onder de 5 jaar in residentiële zwembaden. Nog eens 2.000 mensen worden behandeld voor ‘verwondingen door overstromingen’. Daarnaast zijn er meer dan 850 gevallen van dwarslaesie door duikongevallen, waarvan meer dan 300 in huishoudelijke zwembaden.

Houd uw gezin en gasten veilig door deze veiligheidstips te volgen.

Kinderen kunnen verdrinken in minder dan 5 cm water. Laat kinderen niet zonder toezicht in de buurt van zwembaden. Zorg er altijd voor dat er één volwassene wordt toegewezen om het zwembad te bekijken tijdens feesten. Als je een pauze nodig hebt, laat dan een andere volwassene je plaats innemen. Zorg ervoor dat alle buren weten dat kinderen niet zonder toezicht het zwembad kunnen betreden.

Gebruik geen drijfmiddelen als vervanging voor toezicht.

Verwijder al het speelgoed in en rond het zwembad wanneer het niet in gebruik is. Kinderen kunnen verleid worden door het water als er geen speelgoed in de buurt is of bij het zwembad als volwassenen er niet zijn.

Als je geen kinderen hebt, ga dan eerst naar het zwembad. Tweede telling!

Ga er niet vanuit dat uw gasten kunnen zwemmen.

Zorg voor duidelijke instructies om het filter uit te zetten en de aanzuiging bij de afvoer los te laten. Zorg ervoor dat alle fittingen op hun plaats zitten en weet dat kinderen uit de buurt van alle wateruitlaten moeten worden gehouden. Zwembad Hybrid Pools met afvoeren moeten vacuümremmen zijn geïnstalleerd en moeten regelmatig worden onderhouden.

Indien mogelijk moet u in geval van nood een telefoon bij het zwembad hebben. Als u een mobiele telefoon gebruikt, zorg er dan voor dat alle gasten uw locatie en gemeenschap kennen om 911-operators correct te informeren. Als er geen 911-service in uw regio is, houd dan een alarmnummer bij de hand.

Je moet minimaal 3 meter water hebben als je vanaf de zijkant van het zwembad duikt en minimaal 3 meter water als je vanaf het bord duikt. Volgens het Rode Kruis is 6 voet het absolute minimum om te duiken.

Houd het weer in de gaten. Investeer in een weerradio en houd deze aan bij het zwembad. Wanneer de donder wordt gehoord, moet iedereen uit het zwembad komen en 30 minuten blijven na de laatste donder.

Gebruik geen glazen containers rond zwembaden. Gebroken glas op de bodem van het zwembad is niet zichtbaar. Gebruik plastic glazen, waterflessen en containers, geen flessen.

Zorg ten slotte voor voldoende zonnebrandcrème en moedig alle gasten aan om het regelmatig te gebruiken.

Door deze paar tips op te volgen, kunnen jij en je gasten genieten van een leuke en veilige zomer, zelfs bij het kleinste zwembad in de achtertuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *