Het grote escapisme

Want als het woord, gesproken door engelen, standvastig was, en elke overtreding en ongehoorzaamheid een rechtvaardige beloning ontving; Hoe zullen we ontsnappen, als we zo’n grote redding verwaarlozen; die aanvankelijk door de Heer werd gesproken en aan ons werd bevestigd door hen die hem hoorden; God getuigt ook van hen, zowel met tekenen en wonderen, als met verschillende wonderen en gaven van de Heilige Geest, naar zijn eigen wil? Hebreeën 2:2-4

Ik herinner me dat ik als kind naar Batman, MacGyver, Superman, Spiderman en 007 keek dat het leek alsof ze, ongeacht in welke vallen ze werden geplaatst, altijd een manier leken te vinden om te ontsnappen. Er was altijd een gat in het complot van de schurk of een soort gadget of apparaat dat uiteindelijk tot hun ontsnapping zou leiden. De ontsnapping was altijd het hoogtepunt van het programma omdat op een geheime manier ieder mens geprogrammeerd was om te willen ontsnappen.

De wereld heeft veel obstakels en het leven kent een behoorlijk deel van beproevingen en ontmoedigende momenten. Wanneer onze lasten te zwaar worden om te dragen en het leven gewoon het ene probleem na het andere lijkt te zijn, willen we natuurlijk ontsnappen. Ontsnappen kan in vele vormen komen, soms is het een vakantie, een lange wandeling, een autorit, een reis naar het strand of een outdoor escape room rotterdam. We zijn het er allemaal over eens dat deze ontsnappingen voor het grootste deel gepast en nodig zijn, maar wat gebeurt er als we terugkeren en onze problemen zijn er nog steeds. Voor sommigen is een tijdelijke ontsnapping niet genoeg en worden de vakanties frequenter, de wandelingen langer, het videospel wordt verslaving en voor je het weet ben je volledig uit de realiteit.

Er is een vreselijke trend in de samenleving die bekend staat als escape room rotterdam en veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze deelnemen aan deze trend. Echtscheiding, alleenstaand ouderschap, gevangenisstraffen, verwaarlozing van kinderen, drugsmisbruik, pornografie, seksuele immoraliteit, het zijn allemaal vormen van gevaarlijk escapisme. Meest recent hebben mensen door de verslaving aan sociale netwerken en alternatieve digitale levens zoals The Sims en Second Life mensen in staat gesteld om te ontsnappen aan menselijke interactie en alternatieve levens op internet te creëren. Ik geniet van sociale netwerken en ik heb geen probleem met videogames, maar als die dingen je leven verteren en je een alternatieve identiteit geven, kunnen ze je scheiden van de realiteit.

Het leven is groter dan wij en de problemen van het leven waren niet bedoeld voor de mensheid om ze alleen op te lossen. Mensen worden elke dag door situaties getoond hoeveel ze God nodig hebben in hun leven wanneer ze beseffen dat ze aan deze huidige wereld moeten ontsnappen. God zelf biedt aan om de mensheid een permanente ontsnapping te bieden aan onderdrukking, geweld, verdriet, schulden en dood en die ontsnapping wordt de hemel genoemd. God heeft zijn eniggeboren zoon (Jezus Christus) gezonden zodat mensen het leven en het leven overvloediger mogen ervaren. De waarheid is dat de hemel echt is en de hel dat ook is, en de enige echte manier voor de mensheid om aan hun problemen te ontsnappen, is door Jezus Christus als hun Heer en redder te aanvaarden. Zonder de redding van Jezus Christus is er geen manier voor de mensheid om te ontsnappen aan de veroordeling en het oordeel dat zonde hen naar een plaats heeft geleid die eenvoudigweg bekend staat als de hel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *