Hoe kies je de juiste koffiemachine

Van filterkoffiezetapparaten tot traditionele espressomachines, het aanbod aan beschikbare koffieapparatuur kan overweldigend zijn. Als u echter slechts een beetje essentiële kennis heeft, kunt u gemakkelijk door de wereld van koffiemachines navigeren en de juiste machine voor u vinden.

Nog niet zo lang geleden was het zetten van een kopje koffie niet ingewikkelder dan het kiezen van je favoriete merk oploskoffie en het koken van een waterkoker. Wat zijn de dingen veranderd! De wildgroei aan coffeeshops over de hele wereld heeft ons allemaal kieskeuriger gemaakt in wat we drinken. Niet tevreden met het drinken van lattes en cappuccino’s in onze plaatselijke coffeeshop, heeft maar liefst 20% van de Britse huishoudens nu een beste koffiezetapparaat zodat we thuis van onze favoriete creatie kunnen genieten.

Dus hier is onze makkelijk te volgen gids over hoe je het juiste type koffiemachine voor jou kiest.

Er zijn een aantal basismanieren om koffie te zetten, en afhankelijk van je eigen voorkeur zullen sommige meer geschikt voor je zijn dan andere. Laten we eens kijken naar de belangrijkste soorten koffiemachines op de markt.

Koffiekan

Zonder twijfel de goedkoopste manier om ‘echte’ koffie te zetten, is een cafetière een glazen of plastic kan met een ingebouwd plunjermechanisme. Je voegt gewoon kokend water toe aan de gemalen koffie die je in de cafetière hebt gedaan, laat het een tijdje trekken korte tijd en druk vervolgens op de zuiger om al het koffieresidu naar de bodem te duwen. Eenvoudig!

Voor: Maak fatsoenlijke koffie vanaf ongeveer £ 10, draagbaar, geen stroomvoorziening nodig (behalve kokend water).

Tegen: je kunt geen espresso, latte of cappuccino maken, vergelijkbaar met filterkoffiezetapparaten.

Filterkoffiemachines

Alle filter koffiemachines zijn beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven en werken op dezelfde manier. Er wordt koud water aan de bovenkant gegoten en het wordt vervolgens verwarmd en door een filterpapier gedruppeld dat je gemalen koffie bevat. De afgewerkte kan koffie staat op een warmhoudplaat en houdt hem warm, zodat je steeds terug kunt komen om bij te vullen.

Voor: Eenvoudig in gebruik, koffie kan urenlang warm worden gehouden, lage prijs van machines.

Tegen: Je kunt maar één soort koffie zetten – geen espresso’s, lattes of cappuccino’s. Filterkoffie op smaak gebracht met siropen valt niet bij iedereen in de smaak.

Capsule-koffiemachines

Verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen in High Street, er is nu een enorm scala aan geweldige kleine machines om uit te kiezen. De koffie is vooraf afgemeten en verpakt in foliecapsules die je in de machine plaatst, en de rest doe je meestal met een druk op de knop. Ze zijn normaal gesproken een makkie om schoon te maken en de koffie is vaak van zeer goede kwaliteit, vooral als je voor een merkkoffie zoals Lavazza bent gegaan.

Voor: Breed scala aan machines, zet de meeste soorten koffie, van espresso tot lattes, eenvoudig schoon te maken.

Tegen: u kunt alleen de pods van uw fabrikant gebruiken, en daarom zijn ze meestal duur.

Pomp-espressomachines

Dit zijn kleine, normaal gesproken huishoudelijke espressomachines die een hogedrukpomp bevatten om een espresso te produceren die u vervolgens kunt gebruiken als basis voor tal van andere dranken, waaronder macchiato’s, lattes en cappuccino’s. Verkrijgbaar in High Street-winkels vanaf ongeveer £ 100, maar verwacht voor deze prijs geen machine die jaren meegaat.

Voor: Maak een breed scala aan dranken op basis van espresso, lage prijs, niet beperkt tot een klein assortiment koffie

Tegen: Laaggeprijsde machines kunnen een korte levensduur hebben en zijn lastig schoon te maken

Traditionele espressomachines

Dit zijn de grotere commerciële espressomachines die je herkent van koffiehuizen in High Street zoals Costa en Starbucks. Ze zijn ontworpen om de hele dag door te worden gebruikt en gaan jarenlang mee. Ze zijn duur en omvangrijk, waardoor ze ongeschikt zijn voor huishoudelijk gebruik. De afgelopen jaren hebben sommige fabrikanten echter kleinere slimline-eenheden gemaakt die thuis kunnen worden gebruikt, op voorwaarde dat uw zakken diep genoeg zijn. En vergeet niet dat je ook een molen nodig hebt.

Voor: Zo moet koffie worden gezet, betrouwbare en duurzame machines

Tegen: duur, geschikt voor commercieel gebruik

Bean To Cup-koffiemachines

Bean-to-cup machines bevatten een integrale molen en espressomachine die zo geautomatiseerd zijn dat u uw bonen in de bovenkant kunt gieten, op een knop kunt drukken en een espresso rechtstreeks in uw kopje krijgt. Dit betekent dat er geen barista-kennis nodig is en er geen aparte molen nodig is, waardoor ze ook nog eens ruimtebesparend zijn. Alles in één doos hebben betekent echter dat er meer mis kan gaan, vooral bij goedkopere machines waar sommige interne componenten tot een prijs zijn opgebouwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *