June 3, 2023

Dierenadvocaat worden is een keuze die veel mensen maken als ze mishandeling zien of horen over dieren in nood. Kijken naar tv-programma’s op Animal Planet of zoeken naar dieren Nieuws Vandaag
websites, kunnen mensen inspireren om actief te worden in de strijd voor hun welzijn. En voor mensen die dieren hebben gered of uit asielen hebben geadopteerd, wordt de beslissing om als vrijwilliger dieren te helpen gemakkelijker gemaakt zodra ze vertrouwd raken met hun lokale humane samenleving of.

Als je eenmaal hebt besloten dat je tijd wilt besteden aan het helpen van dieren, zijn hier vijf eenvoudige stappen die je vandaag kunt nemen om levens te redden.

  1. Verander wat je eet. Het is een feit dat elk jaar 10 miljard landbouwhuisdieren sterven om vleesproducten te worden voor het Amerikaanse publiek. Gemiddeld eet elke Amerikaan 31 dieren per jaar. Door vlees op te geven en vegetariƫr te worden, red je in wezen elk jaar 31 levens.
  2. Vermijd producten en medicijnen die op dieren zijn getest. Elk jaar worden in de Verenigde Staten meer dan 25 miljoen dieren gebruikt voor laboratoriumtests. Desondanks worden tientallen medicijnen die op dieren zijn getest en door de overheid zijn goedgekeurd, van de markt gehaald nadat ze schadelijk zijn voor mensen. Koop producten met het label “niet getest op dieren” of van bedrijven die weigeren dergelijke tests uit te voeren, zoals The Body Shop en Kiss My Face.
  3. Adopteer honden en katten uit het asiel in plaats van raszuivere honden van fokkers te kopen. Elk jaar worden meer dan 4 miljoen gezonde honden en katten in asielen gedood, simpelweg omdat er niet genoeg huizen voor ze zijn. Toch is 25% van de honden in asielen raszuiver. Als u een hond of kat uit het asiel adopteert, redt u hun leven.
  4. Boycot circussen en aquariumshows. Elk circusgezelschap met dieren is aangehaald wegens het overtreden van de zorgnormen onder de Animal Welfare Act-wet van de USDA. Of ze nu optreden of naar een nieuwe locatie reizen, olifanten, leeuwen en andere exoten die in circussen worden gebruikt, ondergaan extreem lijden door misbruik van trainingstechnieken en opsluiting in aanhangwagens en treinwagons. Bezoek circussen zoals Cirque du Soleil waar de artiesten het publiek vermaken met verbazingwekkende staaltjes van menselijke capaciteiten.
  5. Weiger producten van bont of huid te kopen. In , de jaarlijkse Canadese zeehondenjacht doodde babyzeehonden die werden gebruikt om zeehondenhuidproducten te maken. In de Verenigde Staten worden 30 miljoen nertsen, vossen en chinchilla’s gedood door elektrocutie en andere onmenselijke methodes om bontjassen voor mensen te produceren. Koop leer- en bontvrije kleding en schoenen van wreedheidvrije websites zoals Alternative Outfitters en The Vegan Store.

Door veranderingen aan te brengen, zoals het schrappen van vlees en dierlijke producten uit je dieet en garderobe, het niet bezoeken van circussen of aquaria, het vermijden van op dieren geteste producten en het adopteren van dakloze honden en katten in plaats van raszuivere dieren te kopen, kun je een dierenactivist worden zonder ooit een bezoek te brengen aan een protestdemonstratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *