June 3, 2023

Vroeger moest je naar een zeer liberale universiteit of een kunstacademie om een fatsoenlijk programma voor muziekproductie te vinden. Nu lijkt het alsof ze overal opduiken. Geen verrassing, want de gemiddelde Amerikaan besteedt meer tijd en geld aan amusement dan aan eten en onderdak samen.

Een muziekproductieschool kiezen: De vraag voor toekomstige studenten is dus niet waar ik goede muziekproductiescholen kan vinden. Het is wie een opleiding gaat geven die de industrie serieus zal nemen. De entertainmentindustrie is altijd wispelturig geweest. Dat is niet veranderd. Het oude gezegde “het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent” is meer dan enig ander bewezen in de entertainmentindustrie. Dus als je dat als regel neemt, zal de reputatie van de muziekproductieschool GEsproken Jingles een enorme factor spelen in je verkoopbaarheid.

Veel muziekproductiescholen bieden basisprogramma’s voor audioproductie aan. Community colleges zijn zelfs op de kar gesprongen. Betekent dit dat ze je allemaal een baan gaan bezorgen? Zeker. Het lijdt geen twijfel dat je het veld kunt betreden met minimale training op een muziekproductieschool zonder enige reputatie of accreditatie van de industrie. Zijn het banen die het waard zijn om te nemen? Waarschijnlijk niet. De meeste mensen die verlangen naar een carrière in de audio zullen niet tevreden zijn met een carrière als geluidstechnicus of een live mixer op de lokale locatie die zo vaak van naam en eigenaar wisselt als vaten bier. Sommige mensen zijn. Als je droomt van een carrière bij gevestigde artiesten, studio’s of productiehuizen, moet je zorgvuldig plannen.

De volgende muziekproductiescholen bestaan al een tijdje en worden erkend in de audioproductiegemeenschap omdat ze een solide audiobasis bieden met behulp van de nieuwste beschikbare apparatuur. Bekijk hun sites en zie wat ze u te bieden hebben.

Muziekproductiescholen Recording Connection plaatst studenten in echte muziekopnamestudio’s. Elke student krijgt één opnameprofessional toegewezen in een echte opnamestudio. De student leert opnemen van een muziekproducent of opnametechnicus die werkzaam is in de opnamebranche.

Full Sail Real World Education’s graden voor creatieve geesten omvatten Computer Animation, Digital Media, Entertainment Business, Film, Game Design & Development, Recording Arts en Show Production & Touring. Welk programma je ook kiest op onze school, een van de fundamentele doelen van Full Sail is om de vereniging van kunst en technologie aan te moedigen.

Berklee College of Music, opgericht in  is ‘s werelds grootste onafhankelijke muziekschool en de belangrijkste instelling voor de studie van hedendaagse muziek. De 3.800 studenten en 460 faculteitsleden van het college werken samen in een omgeving die is ontworpen om de meest complete leerervaring mogelijk te maken, inclusief alle kansen en uitdagingen die een carrière in de hedendaagse muziekindustrie met zich meebrengt.

Conservatorium voor opnamekunsten en -wetenschappen. Of het nu gaat om studio-opnames, concertgeluid, filmgeluid, RadIo Jingles– of televisie-uitzendingen, of werken met een platenlabel of artiestenmanagement, het draait allemaal om muziek! Als je wilt werken als opnametechnicus, een live soundmixer, platenproducent of een andere audiocarrière, zul je nooit tevreden zijn met iets anders.

Pyramind is een school voor media- en muziekproductie die praktische training biedt in de hedendaagse opnamestudio-omgeving. Gedreven door een filosofie van creativiteit en ontmoetingstechnologie, krijgen studenten hands-on training in interactie met professionals uit de industrie, zowel in de opnamestudio als in het klaslokaal. Via het Digital Producer Certificate Program van Pyramind leren studenten de meest up-to-date software- en hardwarevaardigheden en -technieken voor zowel media- als muziekproductie.

IAR is een muziekproductieschool die nu in zijn vierde decennium zit. We hebben allerlei rages, gadgets en opnametechnologieën zien komen en gaan. Wat hetzelfde blijft, is onze beproefde visie: een complete opleiding in audiotechniek en muziekproductie, een combinatie van een brede achtergrond met hands-on ervaring. We bereiden studenten voor op de muziekbusiness met docenten die in de business zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *