Patatje Oorlog Recept

 

Frieten zijn een van de meest populaire comfortfoods ter wereld. Iedereen die van de knapperigheid van friet houdt, zal waarschijnlijk genieten van dit patatje oorlog oorlogsfrietjes recept. Dit is ook een geweldig recept voor degenen die nieuw zijn met friet. Vandaag deel ik een recept voor patatje oorlog oorlogsfrietjes.

Een patatje oorlogsfrietjes is een traditioneel Nederlands gerecht. Het wordt meestal gemaakt met roodbruine aardappelen, licht gebakken uien, tomatensaus, citroen of ketchup en mayonaise of mosterd, maar je kunt je fantasie gebruiken om soortgelijke gerechten te bedenken.

Het patatje oorlog patat recept is een authentiek Nederlands gerecht dat beroemd is geworden door het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je deze populaire klassieker opnieuw wilt maken, dan ben je misschien geïnteresseerd in wat er in dit Nederlandse gerecht zit.

Dit recept is een voorgerecht dat in iets meer dan 10 minuten kan worden bereid. Het is perfect voor die speciale winterse gelegenheid. Dit patatje oorlog patat recept is caloriearm, vetarm en koolhydraatarm!

Hoe maak je Patatje Oorlog

Dit is een Nederlands recept voor patatje oorlog oorlogsfrietjes wat een heel eenvoudig recept is om te maken. Dit zeer eenvoudige recept is gemakkelijk te leren en het kan een snelle en smakelijke manier zijn om uw huishoudgeld een boost te geven. Nadat we alle volgende ingrediënten hebben verzameld, gaan we lekkere patatje oorlog oorlogsfrietjes maken.

Ingrediënten

  • Pinda-olie, 1 eetlepel
  • Ui (fijngehakt), 1
  • Teentjes knoflook (fijngehakt), 2
  • Sambal oelek, 2 theelepels
  • Gember (vers geraspt), 1/2 theelepel
  • Pindakaas, 1/2 kop
  • Kip (bouillon verdeeld), 1 1/2 kopjes
  • Kecap manis, 1 eetlepel
  • Donkerbruine suiker, 2 theelepels
  • Roodbruine aardappelen (groot), 4
  • Plantaardige olie
  • Zout
  • Mayonaise, 3/4 kop
  • 1/2 ui fijngesnipperd (voor topping)
  • Vers gemalen zwarte peper

Instructies:

Stap 1

Giet voor sautésaus de arachideolie in een middelgrote pan. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak tot hij zacht is. Roer de sambal oelek, gember en knoflook erdoor en kook ongeveer 30 seconden tot 1 minuut of tot ze geurig zijn.

Stap 2

Voeg pindakaas toe als het mengsel geurig is. Roer 3/4 kopje kippenbouillon, kecap manis en donkerbruine suiker erdoor. Kook vijf tot tien minuten. Als het mengsel te dik wordt, voeg dan meer bouillon toe. Haal van het vuur. Bewaar tot gebruik gekoeld in een luchtdichte verpakking.

Stap 3

Voeg 2-3 inch olie toe aan een grote pan of friteuse en verwarm tot 325 ° F. Schil en snijd de aardappelen in frietjes. Verwijder overtollig zetmeel van de frieten door ze in koud water te weken en droog te deppen.

Stap 4

Voeg de frietjes in porties toe aan de hete olie en zorg ervoor dat deze niet te vol wordt. Kook ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Haal de frites uit de olie en leg ze op een met handdoek beklede plaat en herhaal het proces met de resterende frites.

Stap 5

Serveer de frietjes direct met de satésaus, mayonaise en rauwe ui erop.

Opmerking:

De lekkerste aardappelen voor frites bestel je bij Aardappelshop online.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.