Rij Veiligheidstips voor commerciële chauffeurs

Volgens het Driver Safety Risk Report 2018 kosten vrachtwagen botsingen vloten bijna $ 57 miljard. De uitvaltijd is van invloed op alles, van medische rekeningen tot voertuig reparaties en productiviteitsverlies. De jaarlijkse verzekeringstarieven kunnen ook met ongeveer een derde stijgen voor botsingen die zowel de bestuurder als het voertuig beschadigen. Zelfs een ongeval zonder verwondingen zou de verzekeringstarieven met bijna een kwart kunnen verhogen.

 

Minder dan de helft van alle vervoerders gebruikt echter veiligheidsprogramma’s voor vrachtwagenchauffeurs om het risico op aanrijdingen en ongevallen te verminderen.

 

Om wagenparken te helpen de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs te verbeteren, hebben we een lijst samengesteld met veiligheidstips voor vrachtwagenchauffeurs. Deze veiligheidstips voor vrachtwagenchauffeurs helpen de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs te vergroten, het risicobeheer van het wagenpark te verbeteren en het risico op aanrijdingen op de weg te verminderen.

 

1. Vermijd afgeleid autorijden

Afgeleid rijden is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. De National Highway Traffic Safety Administration meldt dat er in 2018 2.841 mensen zijn omgekomen als gevolg van afgeleid autorijden, en meer dan 23.000 tussen 2012-2018. Afgeleide bestuurders maakten de afgelopen zeven jaar 9% uit van de dodelijke ongevallen. Vertraagde bestuurder veroorzaakt reactie 90% van de kop-staart botsingen.

 

Bestuurders kunnen afgeleid worden. Een hapje eten tijdens het rijden om wat tijd te besparen. Een sigaret aansteken. Praten aan de telefoon of sms’en.

 

Vrachtwagenchauffeurs die grotere voertuigen besturen, moeten extra waakzaam zijn. Deze voertuigen zijn moeilijker te manoeuvreren. Het duurt langer om te vertragen. En hebben meer blinde vlekken of ‘geen zones’.

 

2. Ken je blinde vlekken

Zichtbaarheid is van het grootste belang voor de veiligheid van wagenpark bestuurders en het voorkomen van aanrijdingen op de weg. Zeker bij het besturen van een grote bedrijfswagen, die meer dode hoeken heeft dan een standaard personenauto.

 

Deze infographic helpt u de beperkte zichtbaarheid van een commerciële chauffeur te begrijpen.

 

Het vergroten van veiligheid en bewustzijn kan levens redden. Identificeer niet alleen de potentiële dode hoeken van uw vrachtwagen, maar ook die van andere voertuigen. Beperk het wisselen van rijstrook tot een minimum. Controleer uw zijspiegels minstens één keer per 10 seconden.

 

3. Ken uw veilige remafstand

Voor bestuurders van kleinere voertuigen kan het even duren om te wennen aan de veel grotere remweg van een grote bedrijfswagen.

 

Het komt echt neer op eenvoudige fysica: hoe groter de rig, hoe langer het duurt om te stoppen.

 

In vergelijking met een auto van gemiddelde grootte doet een 18-wieler er bijvoorbeeld 40% langer over om te stoppen. Een volledig beladen trekker-oplegger die met een snelheid van 55 mph op droog wegdek rijdt, zal in 4,5 seconden ongeveer 390 voet meer afleggen voordat hij stopt.

 

Wagenpark Veiligheidsmanagers moeten ervoor zorgen dat chauffeurs een chauffeur trainingsprogramma volgen. Maak trainingsvideo’s of bied defensieve rijtechnieken aan die de verschillen in remafstanden vergelijken.

 

Op de weg gerichte dashcambeelden kunnen ook worden gebruikt om te bepalen of een bestuurder te dicht bij een voertuig rijdt. Die dashcam-video kan een coachingsprogramma voor chauffeurs activeren om het probleem te verhelpen.

  1. Krijg de juiste training

Krijg een goede opleiding van rijschool zoals rijschool utrecht om ongelukken te voorkomen.

 

Blijf vooral veilig

Hoewel personenauto’s schuldig zijn aan bijna 85% van de ongevallen met vrachtwagens en personenauto’s, is de kans groter dat commerciële chauffeurs de schuld krijgen. Daarom is het voor elk wagenpark belangrijk om een ​​uitgebreid veiligheidsprogramma op te bouwen dat de nieuwste technologie en gegevens ondersteunt om hun chauffeurs veilig te houden.

 

Hier is een eenvoudige checklist voor de veiligheidsinspectie van vrachtwagens die chauffeurs elke keer dat ze de weg op gaan kunnen bekijken:

 

  • Houd u aan alle aangegeven snelheidslimieten.
  • Oefen altijd defensief rijden.
  • Gebruik geen afleidende apparaten tijdens het rijden.
  • Draag je gordel.
  • Wees goed uitgerust.
  • Controleer uw voertuig voordat u gaat rijden.
  • Dubbelcheck je route en houd je eraan.
  • Niet drinken en rijden.
  • Zorg ervoor dat je al je documentatie bij je hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *