June 3, 2023

Woman Using Whitening Stipes or Whitestrips. Whitening Teeth at Home.

Tandenbleekstrips zijn een populair en veel verkocht bleekproduct, maar kan een simpele strip je tanden witter maken? Het actieve ingrediënt in bleekstrips wordt in veel bleekproducten gebruikt, maar hoeveel dunne strips bevatten genoeg van dit bleekmiddel om u de wittere glimlach te geven waar u zo naar verlangt? Zijn gels en tandpasta’s effectiever dan strips? Lees verder om erachter te komen.

Zijn strips voor het bleken van tanden echt effectief voor het bleken van tanden?

Verschillende bleekproducten kunnen verschillende resultaten geven, afhankelijk van de hoeveelheid en concentratie van actieve bleekingrediënten, peroxiden genaamd, die in het product worden aangetroffen. Een van de meest voorkomende vrij verkrijgbare bleekproducten voor thuisgebruik zijn strips voor het bleken van tanden. Bleekstrips worden gemaakt door verschillende fabrikanten en de gebruikte concentratie peroxide en hun witmakende effect lopen sterk uiteen.

De sterkte van Bleekstrips hangt af van de hoeveelheid peroxide die erin zit, wat niet altijd zo eenvoudig is als zou moeten. U wilt bij gerenommeerde merken blijven die ADA-goedgekeurd zijn voor de veiligste en beste resultaten. Elk bleekproduct dat peroxide gebruikt, kan ongemakkelijke bijwerkingen hebben, dus merkreputatie is belangrijk bij het zoeken naar producten die zowel veilig als effectief zijn.

De beste bleekstrips kunnen een aanzienlijk verschil maken voor je glimlach en je tanden meerdere tinten witter maken, terwijl minder effectieve merken die minder waterstofperoxide gebruiken niet dezelfde resultaten behalen. Wanneer u online winkelt voor bleekproducten, is het belangrijk om naar beoordelingen en beoordelingen te kijken om te beslissen welk product u wilt kopen.

Kortom, hoogwaardige merken bleekstrips die een aanzienlijk percentage peroxide bevatten, kunnen geelverkleurde tanden effectief witter maken. U moet echter voorzichtig zijn bij het winkelen voor merken die werken, en er zijn bijwerkingen waar u op moet letten.

Hoe verhouden bleekstrips zich tot gels en tandpasta’s?

Over het algemeen zullen producten voor het bleken van tanden die meer van het actieve bleekbestanddeel, peroxide, bevatten, effectiever zijn dan andere. Bleekgels en -strips zijn beide zeer effectief bij het bleken van tanden, maar sommige gels zijn online verkrijgbaar die een sterkere concentratie waterstofperoxide bevatten dan de meeste bleekstrips. Aangezien de meeste bleekgels echter carbamideperoxide gebruiken en de meeste bleekstrips waterstofperoxide als actief ingrediënt gebruiken, is het niet zo eenvoudig om de twee rechtstreeks te vergelijken als het percentage waterstofperoxide in een product te vergelijken.

De meeste witmakende tandpasta’s bevatten geen peroxide, maar er zijn uitzonderingen die het onderzoeken waard zijn, maar gebruik in plaats daarvan schuurmiddelen zoals zuiveringszout en gehydrateerde silica om vlekken van de buitenste laag van het glazuur weg te schrapen. Het nadeel van schuren is dat het te veel glazuur van je tanden kan verwijderen, waardoor ze meer beschadigd, gevoeliger en vatbaarder worden voor vlekken. Om deze reden raden we aan de meest populaire soorten whitening-tandpasta te vermijden en merken te gebruiken die peroxides bevatten naast een beperkte hoeveelheid milde schuurmiddelen.

Hoe werken tandenbleekstrips?

Het belangrijkste bleekbestanddeel in bleekstrips is peroxide. Alle producten voor het bleken van tanden, zoals bleekgels, bleekpennen en bleekstrips, bevatten peroxide in een van de twee mogelijke vormen. Carbamideperoxide wordt het meest gebruikt in gels en is ook te vinden in sommige effectievere whitening-tandpasta’s, terwijl waterstofperoxide vaak wordt gebruikt in whitening-strips en whitening-pennen.

Carbamideperoxide valt uiteen in waterstofperoxide. Dit betekent dat deze vorm van waterstofperoxide minder effectief is bij het bleken dan waterstofperoxide bij dezelfde concentratie. In feite is carbamideperoxide ongeveer een derde zo sterk als waterstofperoxide bij dezelfde concentratie. Desalniettemin is carbamide nog steeds een effectief bleekmiddel en wordt het vaak gebruikt in gels omdat het veiliger te hanteren is dan hoge concentraties waterstofperoxide.

Waterstofperoxide is een oxidatiemiddel dat uiteenvalt in zuurstof en water. Geconcentreerde zuurstof die door de poriën in het glazuur de tanden binnendringt, breekt de vlekken af ​​die de tanden verkleuren. Deze kleurpigmenten worden op moleculair niveau afgebroken door zuurstof. Dit is de reden waarom peroxide-bleekgels en -strips effectiever zijn in het bleken van tanden dan de meeste bleektandpasta’s die geen peroxiden of schuurmiddelen zoals zuiveringszout bevatten.

Wat zijn de bijwerkingen van het gebruik van strips voor het bleken van tanden?

Zoals alle bleekproducten met peroxide. Houd in het bijzonder rekening met een verhoogde gevoeligheid van de tanden en de kans op irritatie van het tandvlees.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *