June 3, 2023

Tuinontwerp is iets heel persoonlijks en drukt vaak uw persoonlijkheid uit. Wat ik leuk aan jou vind, ben jij misschien niet, en vice versa. Sommige mensen houden van een nette en ordelijke tuin zonder verrassingen, anderen houden van de sensatie van een winderige weg, een verscheidenheid aan plantmateriaal en niet weten wat er om de hoek ligt. De drie belangrijkste stijlen van tuinen zijn formeel, semi-formeel en informeel. Je kunt het dan onderverdelen in verschillende soorten hovenier opleiding, afhankelijk van wat je wilt. Het tuinontwerp kan nauw aansluiten bij de stijl van het huis, zoals in het voorbeeld van Grand, waar het geometrische patroon van de tuin de geometrie van het huis kan nabootsen, of helemaal niets met het huis te maken heeft.

Sommige mensen hebben het geluk een aangeboren gave te hebben om te weten hoe ze een ruimte moeten ontwerpen en er een heerlijke plek van moeten maken. Anderen missen dit gen en vinden het heel moeilijk om te visualiseren hoe de ruimte zal werken. Om een goed ontwerp te maken, is het belangrijk om te begrijpen dat ontwerp gaat over het beheer van een ruimte en de mensen die er omheen bewegen. De sleutel tot een goed tuinontwerp zijn cirkelvormige patronen en de ruimte binnen deze patronen. U kunt geometrische vormen gebruiken, zoals cirkels, driehoeken en rechthoeken, om uw tuin een uniform gevoel te geven. U moet dus nadenken over het grondpatroon en de beweging in uw tuin. Waar wil je dat mensen heen gaan? Grondpatronen kunnen worden bereikt met plantaardig materiaal zoals bakstenen, bestrating en gemaaid gras.

Formele tuinen zijn symmetrisch, geometrisch en strikt in termen van zich herhalende patronen en plantmateriaal aan weerszijden. Het is zeer gecontroleerd en de planten worden regelmatig geknipt, gevormd en gemanipuleerd, en zijn tegenwoordig vaak geschikt voor kleine tuinen zoals patio’s. Urnen, leuningen, stenen, geplaveide paden, paterres, formele zwembaden en ingelijste uitzichten maken allemaal deel uit van een formele tuin. Geen verrassingen. U weet wat u kunt verwachten.

Informeel ontwerp is asymmetrisch en ongeorganiseerd. Plantaardig materiaal kan over structurele elementen zoals muren, trappen en paden overlopen. Plantmateriaal kan zichzelf uitzaaien en door de tuin zwerven. Informeel tuinontwerp is teder en vol verrassingen, zodat u nooit weet wat u kunt verwachten.

En semi-formeel is een combinatie van de bovenstaande twee. Typisch formeel zijn architecturale structuren zoals steunmuren, paden en trappen, terwijl informele elementen harde contouren verzachten met plantaardig materiaal dat eroverheen kan lopen.

Binnen deze drie soorten zijn er verschillende stijlen tuinen om uit te kiezen, zoals modern, Japans, mediterraan, cottage, binnenplaats, moestuin of geheime tuin.

Eigentijds is een eigentijdse stijl die graag de omgeving weerspiegelt, maar gebruik maakt van een verscheidenheid aan plantaardige materialen. De vorm en textuur van de bladeren is net zo belangrijk als de bloemen. Solide landschapsarchitectuur is verweven in geometrisch gevormde gebouwen. Dit alles mondt uit in het wijdere landschap. Planten worden gebruikt als een brandpunt om de architecturale vorm te accentueren.

Het huisje was een laat 19e-eeuws ideaal dat teruggaat tot het eenvoudige huisje op het platteland. Ze plantten winterharde bollen, bloemen, fruitstruiken, kruiden en groenten. Hoe goed de planten ook groeien door regelmatig veel mest te geven, de geometrie en kleur zijn harmonieus en luxueus.

De Middellandse Zee is niet beperkt tot een specifieke regio en wordt bepaald door hete zomers en weinig regenval. Dit omvat uitgaansgebieden, schaduw, goed uitzicht en dramatische schaduwen. Gebruik hete kleurrijke planten en veel weelderige groene bladplanten om een coole sfeer te creƫren. Planten moeten droogtetolerant zijn. Groenblijvende planten zijn populair omdat ze op warme dagen voor schaduw zorgen. De muren zijn wit geverfd om de zon te weerkaatsen, een pergola gebouwd om schaduw te bieden en terracotta plantenbakken te gebruiken. Er is vaak een waterpartij en het water zorgt voor een verkoelend effect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *